Ontstaan en visie van Hoeve Heegen

 

13 jaar geleden ben ik geëmigreerd van Nederland naar Duitsland. Het was mijn droom om mijn dieren aan huis te kunnen hebben en om mijn dochter op te laten groeien temidden tussen het groen. 

Mijn dochter is inmiddels volwassen. Zij heeft hier vrij op kunnen groeien evenals haar vriendjes en vriendinnetjes die hier dagelijks te vinden waren. Dit gun ik elk kind en elk gezin. 

Hutten bouwen, kampvuurtje stoken, in bomen klimmen: het kan hier allemaal.

Ook het meehelpen met het verzorgen van de dieren behoort tot de mogelijkheden.  Voeren, uitmesten, paarden borstelen, en een rondje erop rijden. Het kan en mag!  Ben je volwassen met veel rij ervaring? Dan behoort ook een buitenrit tot de mogelijkheden. Voor kinderen mogen de paarden aan de hand mee (maar niet los!). In de bak mogen ze ook een rondje (of meer) rijden.  Of ga met Max de ezel een ezelwandeling maken. 

 

Naast de dieren is er een groentetuin. Het is altijd een verrassing wat deze aan oogst geeft, maar ook hieruit mag geoogst worden voor gebruik tijdens het verblijf hier (Dus niet om mee te nemen, wel om hier mee te koken of van te eten).  Verse en onbespoten groente, niks lekkerder dan dat!

 

Bij mooi weer kan er gezwommen worden in het grote zwembad.  Er is ook een infrarood sauna. Deze staat weliswaar in mijn privé ruimte, maar wanneer u het even vraagt, mag u hier ook gewoon gebruik van maken. Dit alles zonder meerkosten. 

 

Waarom dan nu de verhuur? Natuurlijk voor de inkomsten. De dieren kosten veel geld. Ook het bijhouden en verder bouwen aan deze plek vraagt inkomsten. Maar misschien nog wel belangrijker:  ik GENIET hier nog elke dag. En ik gun dat iedereen. Ik gun het kinderen om vrij te kunnen spelen, te rennen, te ravotten. Kennis te maken met de natuur, de rustgevende werking van dieren, te leren waar het eten vandaan komt (en om te voorkomen dat ze afkickverschijnselen krijgen: ja, er is WIFI :)). Ik gun het volwassenen te genieten van de mooie natuur hier. En ik gun het gezinnnen om samen te genieten van quality tijd samen in de natuur, maar toch ook dichtbij de bewoonde wereld. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb