Heros

Heros is in 2019 hier komen wonen. Na een tijdlang geen honden gehad te hebben, wilde mijn dochter heel graag weer een hond. Ik wist niet of ik dit nog wel wilde. Daarom heb ik contact opgenomen met een Stichting die honden uit de broodfok redde en hier opvanggezinnen voor zocht. 

Een week hierna konden we "onze " hond ophalen: Heros: een 6 jarige reu, die als dekreu gediend had. Zwaar vermagerd, kon nauwelijks op zijn poten staan. 

 

een paar dagen nadat Heros hier gekomen is nam de Stichting contact op. De fokker was niet eerlijk geweest. Heros bleek geen 6, maar 11 te zijn. Dit zou het herplaatsen een stuk lastiger maken. Heros vermaakte zich hier opperbest tussen de veestapel, dus heb ik gelijk maar besloten hem te houden. 

 

De keuze wel een hond of geen hond werd zo voor me gemaakt. En nog geen moment spijt van gehad. Heros is een ontzettende goedzak. Hij is inmiddels 15. Doof (als ik wil dat hij naar binnen kom, knipper ik met de lamp bij de voordeur en dan komt hij er aangedraafd) en een beetje dement. Maar verder nog kipfit.

 

Van een getraumatiseerde hond is hij in een paar jaar tijd gegroeid naar een totaal ongecompliceerde hond die lekker zijn eigen gang gaat en hier heerlijk rondscharrelt.

Heros is helaas overleden in januari 2024.

Volgende

Maak jouw eigen website met JouwWeb