De dieren

Op onze boerderij wonen veel dieren. Op dit moment leven hier 2 paarden en een pony, 2 ezeltjes, 3 honden, 4 katten, 6 schapen, 2 geiten ,2 varkentjes en een toom kippen/hanen.  Daarnaast heeft een vriendin hier haar paard gestald. 

De dieren zijn mijn lust en mijn leven. Vroeger al kwam ik om de haverklap thuis met zieke dieren. Toen ik op mijzelf ging wonen had ik al een kat uit het asiel gehaald voor mijn bed er stond. Mensen wisten me ook te vinden, want er werden regelmatig dieren gedumpt. Zo zijn er vroeger eens 2 geitjes in een doos voor mijn deur gezet. Ik woonde nog in een rijtjeswoning. De buren hebben veel geduld met me gehad!

Maar de meest logische stap was dus om een plek te zoeken, waar ik ook aan de behoeftes van de dieren kon voldoen. En dat werd net over de grens in Duitsland.  Een plek met bijna 2 hectare grond, en oneindig veel mogelijkheden. Het eerste cadeautje kreeg ik gelijk al bij de overdracht:

 

de oude eigenaren hadden hun oude schapen en hun hond achtergelaten. Dit werden, naast de dieren die ik al had, de eerste bewoners van Hoeve Heegen. In de loop der jaren zijn er dieren overleden en dieren bijgekomen. 

De dieren die op dit moment op Hoeve Heegen wonen zal ik op de pagina's hierna aan u voorstellen.