Pablo

Pablo, een kruising Australian Shepherd x Duitse herder x border collie,  is hier komen wonen in augustus 2022. Hij was toen 5,5 jaar. Pablo zocht met spoed een andere plek, want hij had een kindje en een wielrenner gebeten volgens het verhaal. 

Ik was niet op zoek naar een hond, en had hem waarschijnlijk nooit in huis genomen als een goede vriend van mij (tevens hondentrainer) hem niet op zijn facebookpagina had gezet. 

Hij gaf aan dat hij Pablo kende als een erg zachtaardige hond. Met als enige aandachtspunt zijn focus op wielrenners. 

Het verhaal bleek een stuk minder spannend dan het in eerste instantie gebracht werd (mijn geluk, want ik weet zeker dat men anders voor hem in de rij had gestaan). Pablo is opgegroeid bij een alleenstaande man. De man kreeg een vrouw, en samen kregen ze een kind. Het kindje was 1, en is op een onbewaakt moment gegrepen door Pablo. Een klein puntje bloed in het wangetje was het enige zichtbare. Mijn vermoeden is dat kindje zich heeft opgetrokken aan de staart van Pablo, en Pablo vanuit een schrikreactie zich omgedraaid heeft en kindje net met een tandje geraakt heeft.  Hij heeft hier geen enkel probleem met kinderen. Is er juist erg voorzichtig mee. 

En de wielrenner? Pablo is vanuit nood naar vrienden van de eerste eigenaar gegaan. Zij lieten hem los op het erf lopen. Op dat erf stond ook geen bordje privé terrein, en zo is er een wielrenner op het erf beland die dacht dat het openbare weg was. De mensen waren niet thuis, en Pablo hing in de enkel van de wielrenner. Na dit incident moest hij acuut weg, en zo kwam Pablo hier terecht. 

De eerste eigenaar komt nog regelmatig met hem lopen. Pablo is stapel op hem. Is totaal door het dolle heen wanneer hij komt. 

Pablo heeft 1 minpuntje en dat is dat hij niet geborsteld wil worden. Hij is hardhandig aangepakt door een trimster, en heeft daar een trauma door opgelopen. Een keer in de zoveel tijd gaat Pablo dus onder narcose om zijn vacht bij te werken: het is niet anders. Met veel geduld lukt het, maar hij vindt het zo akelig dat ik het hem liever niet aandoe. Volgende

Verder: een superlieve ongecompliceerde hond. Luistert perfect! Is lief voor kinderen, andere dieren en mensen. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb